Abloy
 
 
A cégről

Az Abloy a zárak, zárrendszerek, nyílászáró- és zárszerelvények egyik vezető gyártója és világelső az elektromechanikus zárási technológiájú termékek fejlesztésében. Az Abloy egy globális, nagy biztonságot és egyedi technológiát tükröző márka, ami a márka hazai piacán és a nemzetközi színtéren is a siker biztos alapja.

Az Assa Abloy csoport 6 globális márkájának egyikeként az Abloy hozzájárul a nemzetközi egységesítési folyamathoz és lehetővé teszi a jelenlegi piacokon lévő pozíciók megerősítését és az új területeken való megjelenést.

Az Abloy célja, hogy lokálisan, a világon mindenhol az ügyfelek közelében, a zárrendszer megoldások szakértőjeként működjön. A fő célcsoportok az építőipari projekteken dolgozó cégek, professzionális végfelhasználók, eredeti berendezés (OEM) gyártók és a lakossági vásárlók.

Az Abloy világszerte több mint 70 országban szolgálja ki vevőit. Székhelye Finnországban található.

 
 
Tevékenység és termékek

Az Abloy üzleti elképzelése, hogy olyan biztonságos, esztétikus és könnyen használható zárási megoldásokat fejlesszen ki, amelyek kielégítik a végfelhasználók és az Abloy építőipari partnereinek biztonságos és könnyű belépés iránti igényeit. Az Abloy mechanikus, elektromechanikus és elektromotoros bevéső zárakat, mechanikus és elektromechanikus zárbetéteket, nagy biztonságú lakatokat, ajtóbehúzókat, ajtó-automatizálási termékeket és szerelvényeket gyárt.


Az Abloy termékválasztékának egyik különlegessége, hogy zárai többféle szabvány szerinti kivitelben készülnek. Így például bevéső zárai és zárbetétei a Magyarországon is használatos Euro-profilú kivitel mellett skandináv, vagy ANSI szabványú kivitelben is elérhetőek. Ez különösen olyan telepítés, illetve épület esetén fontos, ahol a záraknak és szerelvényeknek a külföldi tulajdonos miatt a magyarországitól eltérő szabványnak kell megfelelniük.


Az Abloy termékek magas minősége és hosszú élettartama legendás. Ezt elsősorban az alapos tervezésnek, a precíziós gyártásnak és a jó minőségű alapanyagok felhasználásának köszönhetik.

A gyárak

Az Abloy termékek két finnországi gyárban, Joensuu és Björkboda településeken készülnek. A munkatársak száma kb. 900 fő.


 
Történelem

Az egyedi Abloy zárat és kulcsot 1907-ben, egy irodai gép szerelő, Emil Henriksson találta fel Helsinkiben, Finnországban.

Egy pénztárgép szerelése közben rájött, hogy a gép forgó henger alakú lemezei kiválóan alkalmasak zárási mechanizmusként történő alkalmazásra.

Az első zárakat két évvel később adták el, és a gyártást az Ab Lasfabriken – Lukkotehdas Oy nevű cég kezdte meg 1918-ban. Az ABLOY név a vállalat nevének betűiből származik.
 


 
Minőségbiztosítás

Az Abloy Oy mindig is az ipari cégek előfutára volt a minőségbiztosítási és környezetvédelmi rendszerek fejlesztésében. Az Abloy Oy minőségbiztosítási rendszere 1980-as évek óta SFS-EN ISO 9001 minősítéssel, környezetvédelmi rendszere pedig az 1990-as évektől SFS EN ISO 14001 minősítéssel rendelkezik. 2009-ben az Abloy munkahelyi és egészségvédelmi rendszere is megkapta az OHSAS 18001 minősítést. A minősítés a marketing, értékesítés, fejlesztés és gyártás területére vonatkozik, az Abloy Oy minden üzletágának összes termékére.

 

Template title
Template header
Template content