Assa Abloy
 
 
A cégről

Az ASSA ABLOY a világ vezető vállalata az ajtónyitó megoldások területén. Olyan megoldásokat gyárt, amit lehetséges, hogy Ön is nap mint nap használ, anélkül, hogy tudna róla.

A vállalatcsoport legnagyobb erőssége a sokféle hagyományos és új terméket tartalmazó termékválaszték, aminek elemeit kombinálva igen különböző beépítési környezetek teremthetők. Az ASSA ABLOY csoportnak léteznek az eltérő éghajlatokhoz, eltérő típusú épületekhez és eltérő biztonsági követelményekhez illő termékei.

Több százezer alkatrész egyesítésével a cégcsoport olyan termékeket alkot a végfelhasználók, építészek és telepítők igényeihez mérten, amik minőségben, kivitelben és árban is megfelelőek és ideálisak akár az új épületekben, akár a renoválásnál történő felhasználásra.

Tevékenység és termékek

Az ASSA ABLOY zárak és biztonsági megoldások egyet jelentenek a minőséggel. A vállalat termékválasztéka mechanikus bevéső zárakat és zárbetéteket, biztonsági ajtókat, elektromechanikus zárakat, elektronikus zárakat, ajtóbehúzókat és működtetőket, beléptető és azonosító rendszereket, chipkártyákat és RFID olvasókat tartalmaz.

A vállalat intelligens technológiát alkalmaz az ajtónyitó megoldások biztonságának és kényelmének optimalizálására, így hatékonyan elégíti ki a vásárlók eltérő és változó igényeit. Az intelligens zármegoldások a felhasználó kezébe teszik az irányítást.

Az utóbbi években számos olyan termék megjelent, amelynek célja az épületekben történő energiafelhasználás csökkentése. Az ajtók javított szigeteléssel és új tömítő anyagokkal való használatával a hidegebb hőmérsékletű terület felé történő hő veszteség, meleg éghajlat esetén pedig a légkondicionálás költsége csökkenthető. Ezenfelül az újrahasznosított alapanyagok használata az ajtókban egyre inkább lehetséges és kívánatos.

Az ASSA ABLOY csoport világszerte az érett és a fejlődő piacokon is képviselteti magát. Európa nagy részén, Észak-Amerikában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben egyaránt vezető szerepet tölt be. A gyorsan növekvő elektromechanikus biztonságtechnikai szegmensben a csoport a beléptető rendszerek, az azonosítási technológia, a bejárat automatizálás és a hotelek biztonsága területén piacvezető.

Az ASSA ABLOY három regionális és két globális divízióra oszlik. Az amerikai; az európai, közel-keleti és afrikai; illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségbeli regionális divíziók mechanikus és elektromechanikus zárakat, zárbetéteket és biztonsági ajtókat gyártanak a helyi piaci előírásoknak és biztonsági követelményeknek megfelelően. A Globális Technológiák és a Beléptető Rendszerek globális divíziók elektronikus beléptető rendszereket, azonosító és bejárat automatizálási termékeket gyártanak és értékesítenek a világpiacra.
A gyárak

Az ASSA ABLOY a világ 70 országában működik, számos helyen gyártóüzemmel rendelkezik és megközelítőleg 43000 alkalmazottat foglalkoztat.

 
Stratégia

Az ASSA ABLOY csoport átfogó hangsúlyt fektet arra, hogy egy ügyfélre összpontosított, termékvezérelt kínálattal a magasabb biztonság irányába mutató trend élén járjon. A legfontosabb termékcsoportok a mechanikus zárak és biztonsági ajtók hagyományos szegmense, illetve a gyorsan növekvő, elektromechanikus és elektronikus zárakkal, beléptető és azonosító rendszerekkel, bejárat automatizálással foglalkozó terület. Az ASSA ABLOY erőteljes fejlődése az érett európai, észak-amerikai, ausztráliai és új-zélandi kereslet hosszú távú strukturális növekedésen, az ázsiai, kelet-európai, afrikai és dél-amerikai fejlődő piacok növekvő igényein és a gyorsan növekvő termék szegmensek sikerén alapszik.

A stratégiai akciótervek három terület mentén oszlanak fel: piaci jelenlét, vezető termékek és költséghatékonyság.

Történet

Az ASSA ABLOY AB a Svédországban működő ASSA és a finnországi ABLOY cégek egyesülésével, 1994-ben jött létre. A stockholmi tőzsdén 1994. november 8. óta jegyzett társaságként tartják számon.
Az ABLOY vállalat az IKON, ABLOY, TrioVing, VingCard és Cardkey márkákat, míg az ASSA cég az Arrow, Ruko, SOLID és FAB márkákat hozta a társulásba.

Az ASSA ABLOY az indulása óta végrehajtott számos felvásárlással regionális szereplőből globális szállítóvá vált és ma közel 100 márkával rendelkezik.

 

Template title
Template header
Template content