ABLOY EL 526 tpz elektromotoros bevéső zár 72/55/24 (C,F)
ABLOY EL 526 tpz elektromotoros bevéső zár 72/55/24 (C,F) ABLOY EL 526 tpz elektromotoros bevéső zár 72/55/24 (C,F) méretezett rajz

Abloy EL 526 elektromotoros bevéső zár

Abloy

Az Abloy motoros bevéső zárakat azoknál az ajtóknál használják, ahol igény a:
- Kényelem (tolni / húzni funkció)
- Biztonság (nincs külső kilincs)
- Tartósság (nagy forgalmú ajtók).

Az Abloy több ponton záródó motoros bevéső zárak többféle funkcionalitással és a státuszjelzések átfogó csoportjával rendelkeznek. A több ponton záródó zárak az egy ponton záródó változatokon alapulnak, további két kiegészítő kampós zárnyelvű zártesttel szereltek.

Ezeket az Abloy zárakat üzlethelyiségek, középületek, kórházak, oktatási intézmények, bevásárlóközpontok és stadionok helyiségeinek kül- és beltéri ajtajaiban ajánlott használni.
Tipikusan bejárati ajtókban, épületszakazok közötti elválasztó ajtókban, folyosón lévő ajtókban, nagy forgalmú tűzgátló és beléptető rendszerhez tartozó, illetve automatizált lengőajtókban találkozhat velük.

Normál beépítési mélységű zárak, teli ajtólapos fa- és fém ajtókba történő beépítésre.
Ha szükség van a kilinccsel történő belső nyitásra, kilépésre, belső kilincses zárpajzsot érdemes használni. Ha a belépés és a kilépés is elektronikusan vezérelt, mindkét oldalon fogantyú a megszokott. A zár elektromosan vezérelhető beléptető rendszerrel, időzítővel, billentyűzettel, vagy nyomógombbal.
Munkaáramú működés, áramszünet esetén a zár bezárt állapotban van. Nyitási impulzus hatására a zártestbe épített motor visszahúzza a zárnyelvet és ezzel egyidőben a keresztirányú kilincsnyelv is oldódik. Az ajtó becsukódását követően a zárnyelv egy rugó segítségével mechanikusan csapódik ki, így létrejön a zárás.
A belső kilinccsel az ajtó mindig nyitható. Mechanikusan, a zárbetéten keresztül az ajtó mindig nyitható.

Ezek a bevéső zárak használhatók vészkijárati, minősített tűzgátló ajtókban (EN) és automatizált ajtókban is.
A motoros zár különálló illesztő panellel (ez általában az ajtó környezetében helyezendő el) csatlakozik a beléptető rendszerhez. Az illesztő panel tartozék.

A bevésőzár zárnyelve 20mm, míg a kiegészítő kampós zárnyelvek 24 mm mélységben csapódnak ki az ajtó éléből, amellyel biztosítják a biztonságos záródást. Az ajtó élében alul és felül elhelyezkedő zárnyelvek az ajtó kiemelés elleni védelmét is biztosítják.

Származási hely Finnország
Márka ABLOY

Jellemzők:

Template title
Template header
Template content