ABLOY EL 520 elektromotoros bevéső zár 72/55/20 (D,E)
ABLOY EL 520 elektromotoros bevéső zár 72/55/20 (D,E) ABLOY EL 520 elektromotoros bevéső zár 72/55/20 (D,E) méretezett rajz

Abloy EL520 elektromotoros bevéső zár

Az Abloy motoros bevéső zárakat azoknál az ajtóknál használják, ahol igény a:
- Kényelem (tolni / húzni funkció)
- Biztonság (nincs külső kilincs)
- Tartósság (nagy forgalmú ajtók).

Ezeket az Abloy zárakat üzlethelyiségek, középületek, kórházak, oktatási intézmények helyiségeinek kül- és beltéri ajtajaiban ajánlott használni.
Tipikusan bejárati ajtókban, épületszakazok közötti elválasztó ajtókban, folyosón lévő ajtókban, nagy forgalmú tűzgátló és beléptető rendszerhez tartozó, illetve automatizált lengőajtókban találkozhat velük.

Normál beépítési mélységű zárak, teli ajtólapos fa- és fém ajtókba történő beépítésre.
Ha szükség van a kilinccsel történő belső nyitásra, kilépésre, belső kilincses zárpajzsot érdemes használni. Ha a belépés és a kilépés is elektronikusan vezérelt, mindkét oldalon fogantyú a megszokott. A zár elektromosan vezérelhető beléptető rendszerrel, időzítővel, billentyűzettel, vagy nyomógombbal.
Munkaáramú működés, áramszünet esetén a zár bezárt állapotban van. Nyitási impulzus hatására a zártestbe épített motor visszahúzza a zárnyelvet és ezzel egyidőben a keresztirányú kilincsnyelv is oldódik. Az ajtó becsukódását követően a zárnyelv egy rugó segítségével mechanikusan csapódik ki, így létrejön a zárás.
A belső kilinccsel az ajtó mindig nyitható. Mechanikusan, a zárbetéten keresztül az ajtó mindig nyitható.

Ezek a bevéső zárak használhatók vészkijárati, minősített tűzgátló ajtókban (EN) és automatizált ajtókban is.
A motoros zár különálló illesztő panellel (ez általában az ajtó környezetében helyezendő el) csatlakozik a beléptető rendszerhez. Az illesztő panel tartozék.

Template title
Template header
Template content