EFFEFF 409X501-4 elektromechanikus bevéső zár, balos, 72/55/20

Pánik funkciós elektromechanikus bevéső zárak

A pánikfunkciós zárak lehetővé teszik, hogy még a reteszelt ajtók is, menekülési irányban (belülről kifelé), egy kézzel, kilincsen, vagy pánikrúdon keresztül nyithatók legyenek. A bevéső zár elektromos állapotától függetlenül a kilincs vagy a pánikrúd használatakor a kilincs- és a zárnyelv visszahúzódik, illetve feloldódik.

Mind a vészkijárati (EN 179) mind a pánik kijárati zárak (EN 1125) rendelkeznek pánik funkcióval. A pánik kijáratra vonatkozó előírások szigorúbbak, itt már pánikrúdak használatosak. Ezeknél a kijáratoknál biztosítani kell, hogy minimális erőfeszítéssel, a zár vészkijárati működésének ismerete nélkül az ajtó nyitható legyen, biztosítva legyen a menekülési lehetőség. A szükséges nyitási erő max 220N lehet, az ajtóra nehezedő 1000N előfeszítés mellett.

Az előírások szerint (EN 179, 1125) csak együtt minősített összetevők használhatók. A bevéső zárakat zárpajzsokkal, pánikrudakkal és hozzá tartozó ellenlemezekkel együtt minősítik. Az előírásnak csak úgy felelnek meg, ha kizárólag ezekkel az elemekkel telepítik és használják őket.

92 mm tengelytáv. Kilincsvezérlés.
30-45 mm kulcsközép.
72 mm tengelytáv. Kilincsvezérlés.
55-100 mm kulcsközép.
Template title
Template header
Template content