KÓDKÁRTYÁS ZÁRBETÉT

A zárbetéthez kódkártya tartozik.

Kulcsmásolás csak a kártya birtokában kérhető.Mit jelent, miért jó?

A kódkártya a tulajdonos védelmét szolgálja. Szerepe a kulcsmásolásra való jogosultság megállapítása kapcsán van.

Ha egy zárbetéthez kódkártya tartozik, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kulcsprofilja védett.
Kódkártyás zárbetétek esetén a kódkártyán és a zárbetéthez tartozó kulcsok fején kódszám található. Ezek a kódszámok lehetnek azonosak vagy különbözők, de mindenképpen összetartoznak.

Kódkártyáját biztonságos helyen őrizze, mert kulcsot csak annak birtokában másoltathat.
Ha kódkártyáját elvesztette, javasoljuk, hogy kódoltassa át, vagy cserélje le a zárbetétet.

Kódkártya és eredeti kulcsmásolás

A másolásra felhatalmazott, szerződött partnerek a kódkártyás zárbetétekhez kapcsolódó kulcsmásolás során szigorú szabályokat követve kötelesek eljárni.

Csak akkor másolhatják le a kulcsot, ha a zárbetéthez tartozó kódkártyát és az ahhoz tartozó 1 db kulcsot a kulcsmásolást kérő személy bemutatja és azok összetartoznak.

A fenti eljárást betartó kulcsmásoló partnereink gyári nyerskulcshoz juthatnak, a kulcsmásolást így megfelelő minőségben és megbízhatósággal tudják elvégezni.

A kulcsok fején található embléma, felirat alapján mindig eldönthető, hogy az adott kulcs eredeti (Gera, Basi) vagy utángyártott (pl. Silca) nyerskulcsból készült e.

Kulcsmásolás utángyártott kulcsból

Ha a kulcsprofilhoz tartozó nyerskulcs szabad kereskedelmi forgalomban kapható (nem védett), utángyártott nyerskulcsot bármelyik kulcsmásoló beszerezhet és kulcsot másolhat, az is, amelyik nem szerződött partnerünk és/vagy a fenti szigorú kulcsmásolási eljárást nem tartja be.

Ezek az utángyártott nyerskulcsból készült kulcsok azonban mind az alapanyagot, mind a használhatóságot tekintve elmaradnak az eredeti nyerskulcsból készült minőségtől, élettartamuk rövidebb.

Javasoljuk, hogy kódkártyás zárbetéthez kapcsolódó kulcsmásolást csak szerződött kulcsmásoló partnereinknél, kizárólag gyári nyers-kulcs felhasználásval végeztessen.

Template title
Template header
Template content