SÜLLYESZTVE SZERELHETŐ

A zár, vagy kiegészítő süllyesztetten szerelhető.
A beszerelés után színel, a síkból nem áll ki.

előlapos nyitott elema színelő kapcsoló ajtó mellett nem szembeötlő
Előnyök

Egy süllyesztve szerelt zár nagyon elegáns megoldás. A szükséges biztonsági záróelemek elrejthetők, így nem zavarják az esztétikai összképet.

A zár vagy kiegészítő süllyesztve szerelve jobban védett a környezeti hatásokkal, így az idegenkezűséggel, szabotázzsal szemben is. A felületre szerelt változatoknál megszokott teljes burkolatra itt nincs szükség. A süllyesztetten szerelhető változatok emiatt általában valamivel olcsóbbak.

Az alapterméknek számító zárak jellemzően süllyesztetten szerelhetők. Ilyenek a mechanikus bevéső zárak, egyes kiegészítő zárak és bizonyos mechnikus kiegészítők. Bár a zárbetétek is a süllyesztetten szerelhető zárak közé tartoznak, annyiban kivételnek számítanak, hogy a beszerelésükhöz szükséges zárfészek külön kimarására nincs szükség, mivel azt a bevéső zár már tartalmazza.

Az elektromechanikus és elektromotoros bevéső zárak, a zárfogadók legtöbbje, a MEDIATOR zárak, a beléptetők egy része, az lektromágnesek bizonyos típusai és sok elektromos zár kiegészítő is süllyesztetten szerelhető.

Hátrányok

A szerelés művelete általában egyszerű és rövid ideig tart. Az előkészítés azonban munka- és időigényes. Jelentős a szerszámigény és a munka jelentős koszolással jár.

A rögzítéshez néhány furat és csavar elegendő, de szükség van további keret, illetve zárfészek kimarásra.

Bizonyos esetekben a főtermék jellege, az előírások, vagy a megrendelői elvárások csak süllyesztve szerelést tesznek lehetővé. Ilyen lehet például, ha süllyesztett kábelvezetéssel kell megoldani az áramellátást, vagy kiemelten kell gondoskodni a szabotázsvédelemről és a lehető legnagyobb körnnyezeti hatásokkal szembeni ellenállásról.

lassú szerelés, több szerszám
Template title
Template header
Template content